Vier NoVuLam dak overkappingen Teuge

“NoVuLam dakkappen met een RC van 8”

“Met de NoVuLam liggers halen we eenvoudig een RC van 8, zoals die ons door de opdrachtgever is opgelegd”, zegt Herman Ter Harmsel van Timmerfabriek Ter Harmsel in het Overijsselse Holten. “Elke andere manier zou meer tijd en kosten met zich meebrengen.”

Opdrachtgever is bouwbedrijf SMB, (Sandra Vermeer- Mans) uit Duiven, hoofdaannemer van de tien woningen aan de Hessenlaan in het Gelderse Teuge. Ter Harmsel produceert de scharnierende dakkappen voor de vier vrijstaande woningen in dit project.

De woningen worden gebouwd in het Park van Teuge, op het voormalige terrein van jeugdsoos PECO. Het ontwerp van de vier nul-op-de-meterwoningen is van Studio Devise uit Apeldoorn. In totaal komen er vier ruime hoekwoningen en zes middenwoningen.

Duurzame woningen in Teuge
De vier hoekwoningen worden gerealiseerd als zogenaamde ‘Nul-op-de-Meter’ woningen, waarbij het netto energieverbruik, afhankelijk van het verbruik van de bewoners, tot nul is gereduceerd. Om deze nul-op-meter te halen wordt bij de bouw gebruikgemaakt van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. De woningen krijgen zonnepanelen, warmtepomp en de gevels, vloeren en het dak worden voorzien van hoogwaardig isolatie. Zowel de begane grondvloer als de verdieping worden verwarmd met vloerverwarming en de woningen worden volledig gasloos uitgevoerd. Om optimaal gebruik te maken van de zonne-energie worden ze maximaal georiënteerd op de inval van de zon.

Hoge Rc van 8
Om het benodigde dikke isolatiepakket in de dakkappen te kunnen aanbrengen, maakt Ter Harmsel gebruik van NoVuLam liggers met een diepte van 34 cm. “Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden om die diepte te realiseren, maar dan moet je gaan verlijmen. Met NoVulam hebben we direct de juiste diepte van de liggers. Wat het verwerven van de opdracht betreft, zijn we al in een vroegtijdig stadium bij het project betrokken. De architect benaderde ons in de ontwerpfase met vragen over de juiste isolatie van het dak en de dikte van de dakkappen”, aldus Herman ter Harmsel.

Bewust kiezen voor NoVuLam
“Voor ons was het al snel duidelijk dat we hier moesten kiezen voor NoVuLam. Naast de diepte van 34cm, en de eenvoudige verwerking van het dikke isolatiepakket, hebben de NoVuLam spanten als voordeel dat ze dun zijn, en daarmee geen overbodig gewicht dragen, en het zijn kaarsrechte liggers, die de kwaliteit van het eindproduct ten goede komt. Wij hebben alles op maat laten zagen bij onze zagerij. Vervolgens zijn de dakkappen hier in Holten, in ons twee jaar geleden in gebruik genomen timmerfabriek voor prefabricage, geassembleerd”, besluit Herman ter Harmsel.

Het project Park Teuge.

De tien woningen zijn ontworpen in een moderne architectuur, perfect passend in de parkachtige omgeving.

De gevels van de woningen bestaan uit een donkerrode baksteen met grijze voeg, afgewisseld met vlakken met een compleet rode baksteen. De keramische dakpannen zijn antraciet van kleur. De goten en hemelwaterafvoer worden uitgevoerd in zink. Om het groene beeld van de wijk te versterken worden in de voortuin pergola’s gerealiseerd.

Dealer