Van Kerckhoven Prefab. “Sneller en probleemloos produceren met de NoVuLam.”

Van Kerckhoven Prefab levert 88 NoVuLam dakkappen en dakkapellen voor renovatieproject Mijnkintbuurt Rotterdam

12 oktober 2023

“Sneller en probleemloos produceren met de NoVuLam

“De NoVuLam daksporen zorgen voor een tijdreductie in de productie en je hebt gelijk de juiste breedte voor het wegwerken van het dikke isolatiepakket. Om die reden hebben we ook voor de 88 dakkappen voor het project Mijnkintbuurt in Rotterdam voor deze extra lange en extra diepe houten sporten gekozen,” zegt Daan van Kerckhoven van Van Kerckhoven Prefab uit het Zeeuwse Kloosterzande.

Bij dit project konden we volstaan met een breedte van 32 cm. om bij te dragen aan het realiseren van de RC van 8.

Van Kerckhoven Prefab produceert naast de dakkappen ook de dakkapellen voor de woningen in de wijk Mijnkintbuurt in Rotterdam-Zuid. De gemeente Rotterdam en de Rotterdamse woningcorporaties investeren in deze wijk in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid. Het programma bestaat naast renovatie van de woningen eveneens uit een herstructurering van de omgeving.

Eerste fase van 88 woningen.

De start van het project vond al in februari 2017 plaats, met de koop door de gemeente Rotterdam van 168 oude kleine woningen en vier bedrijfsruimten op in de wijk Tarwebuurt. Deze panden zijn inmiddels gesloopt en er komen 88 grote huurwoningen voor in de plaats. Deze eerste fase is inmiddels gestart. Later volgt nog een tweede fase met 132 woningen. Ook hier worden de bestaande woningen gesloopt, daarvoor in de plaats komen maximaal 66 woningen. De eerste fase van in totaal 88 woningen is op te delen in 16 eengezinswoningen in de midden huur, 48 eengezinswoningen sociaal plus en 24 beneden-bovenwoningen sociaal plus.

Snel en probleemloos bouwen.

Waarom Van Kerckhoven koos voor NoVuLam daarover zegt Daan van Kerckhoven: “We hebben al in tal van projecten de extra lange en brede NoVuLam dakspanten toegepast, en steeds met succes. Ze laten zich goed verwerken, zijn extra recht, vertonen bij wisselende weersomstandigheden geen krimp of zwel en we hoeven geen voorbewerkingen te doen. Nadat de houten spanten op maat zijn gezaagd verloopt de productie gladjes. Ook van de montage op de bouwplaats krijgen we alleen maar positieve reacties.”  

CO2-Rekenmodule op de website NoVuLam.nl

Met het toepassen van hout in de bouw en dus ook de NoVuLam sporen realiseer je een extra opslag van CO2. Hoe hoog die opslag is kun je lezen op de website: www.novulam.nl.

De rekenmodule op deze website vertelt je alles over de hoeveelheid CO2 die opgeslagen wordt bij het toepassen van de NoVuLam sporen. Daarmee biedt NoVuLam een extra bijdrage aan het verbeteren van ons klimaat. En we weten allemaal hoe hard dit nodig is. 

 www.novulam.nl

Dealer