Tweede fase bouw van negen levensbestendige woningen Oosterland

Tweede fase bouw van negen levensbestendige woningen Oosterland

17 november 2022

NoVuLam helpt sneller, circulair
 en duurzaam te bouwen!

De bouw van negen woningen aan de Burgemeester Van der Havestraat in het Zeeuwse Oosterland betekent de tweede en laatste fase in dit bouwproject van levensbestendige woning. Uitvoerder Jan Pieter Smits van hoofdaannemer bouwbedrijf Fraanje uit Zeeuwse ‘s Heer Arendskerke vertelt over de levering die Van Kerckhoven Prefab uit het Zeeuwse Kloosterzande verzorgde.

Van Kerckhoven Prefab leverde voor dit project de HSB-wanden, evenals de prefab dakkappen en de gelamineerde liggers. Alle onderdelen worden door Fraanje zelf gemonteerd.”’

Vooral de extra lange en brede daksporen hadden onze aandacht. Ze vormen het dragende deel in de nok van het dak waarop de door Van Kerckhoven Prefab geproduceerde NoVuLam dakkappen rusten. Samen vormen ze het constructieve deel van het dak.

De productie van de dakkappen.

Bij Van Kerckhoven zagen we hoe het productieproces van de dakkappen in zijn werk gaat. “De extra hoge sporen worden door NoVuLam als pakketten aangeleverd. Voor ons is het enkel nog het op maat zagen van de verschillende onderdelen van de dakkappen, die vervolgens op maat worden geproduceerd, inclusief het gewenste isolatiepakket en tevens voorzien van de Finsa binnen- en buitenbeplating. Niet alleen de extra lange lengte tot maximaal 13,5 meter maken de NoVuLam liggers uniek, ook de extra breedte van de sporen – in dit geval een breedte van 36cm – voor het aanbrengen van het extra dikke isolatiepakket, maakte dat de geïsoleerde dakkappen een belangrijke bijdrage leveren aan het halen van de hoge RC van 7 of 8.”

Minder handelingen.

Met die extra lengte en breedte, die NoVuLam als enige kan leveren, (er rust een patent op de NoVuLam liggers), wordt het aantal bewerkingen geminimaliseerd. Dat betekent sneller produceren, direct vanaf de vrachtwagen in de bouw plaatsen en geen problemen bij het behalen van een hoge RC-waarde.

Ecologisch en circulair bouwen.

Een item dat steeds meer aandacht verdient is het ecologisch en circulair bouwen. Ook daarin speelt het toepassen van hout in het algemeen, en NoVuLam in dit geval in het bijzonder, een belangrijke rol speelt. NoVuLam voldoet aan alle eisen op het gebied van ecologisch, circulair en duurzaam bouwen.

Hout is recyclebaar.

Hout is recyclebaar en is herbruikbaar. Het heeft een lange levenscyclus en met enig onderhoud gaat het een woningleven lang mee. NoVuLam voldoet als bouwmateriaal tevens aan alle wensen op het gebied van energiebesparend, passief en CO2-reducerend bouwen. Wanneer je al die voordelen, inclusief de voordelen van sneller, produceren, en efficiëntere bouwen, op een rijtje zet, mag je zeggen dat de NoVuLam sporen een modern en ook toekomstgericht bouwmateriaal is. Het is een FSC-gecertificeerde houtsoort uit duurzaam beheerde bossen, zonder een aanslag te doen op natuur en milieu.

Dealer