Topvorm Prefab realiseert 141 NoVuLam® dakkappen

Topvorm Prefab realiseert 141 NoVuLam® dakkappen

1 maart 2019

Nieuwbouwproject Lincolnpark in Hoofddorp

Woningbouwvereniging Eigen Haard uit Haarlem realiseert in de nieuwbouwwijk Lincolnpark in Hoofddorp in totaal 225 sociale huurwoningen. In een latere fase komen er ook nog 625 koopwoningen. Van de 225 huurwoningen worden er in de eerste fase 170 gebouwd, waarvan er 141 zijn voorzien van scharnierende dakkappen welke geproduceerd zijn door Topvorm Prefab BV te Terneuzen met toepassing van NoVuLam® daksporen.

Lincolnpark wordt een duurzame wijk nabij de Hoofdvaart in Hoofddorp. De 141 woningen die worden voorzien met NoVuLam® daksporen bestaan uit 27 eengezinswoningen, 36 label A-woningen en 78 RAR-woningen (rug-aan-rugwoningen). Al deze sociale huurwoningen worden gasloos en bijna energieneutraal (BENG) gebouwd. De woningen krijgen zonnepanelen en de appartementengebouwen zijn volledig recyclebaar. 

Hoofdaannemer is HSB Bouw uit Volendam en Topvorm Prefab verwierf de opdracht voor het leveren van de 141 woningen welke allen zijn voorzien van een dak met Rc=10.0.  Een groot deel van de daken wordt in de fabriek is voorzien van een Velux dakramen. Het is het eerste grootschalige project in Nederland dat wordt uitgevoerd met de innovatieve extra lange en hoge NoVuLam® daksporen.

De keuze voor NoVuLam®
Wim Timmerman van Topvorm zegt daarover: “Wij kozen voor NoVuLam® omdat we mede door de extra lengte en hoogte van de daksporen we met NoVuLam® de hogere RC=10.0 halen die is vereist. Het voordeel ten opzichte van i-liggers is de tijdwinst die wordt behaald bij de productie, mede omdat de liggers zich eenvoudig laten verzagen en gemakkelijker zijn te verwerken. Bovendien moesten we al veel volhout gebruiken in het oorspronkelijke ontwerp icm i-liggers.  We hebben toen gekozen om alles in volhout uit te voeren. Dan heb je één soort sporen waardoor vergissingen in de fabriek zijn uitgesloten. Door de variabele hoogtes van 300 tot 400mm kunnen deze liggers probleemloos in passiefhuis projecten worden toegepast en tussen de liggers kan geïsoleerd worden met elk gewenst isolatiemateriaal.”

FSC-certificatie en Dop-verklaring
NoVuLam® is FSC-gecertificeerd en je realiseert een zeer vlakke constructie. Ook wordt NoVuLam® geleverd met een Europees vereiste certificering alsmede de Dop-verklaring (Declaration of Performance) die inzicht geeft in de prestaties van het product en het beoogde gebruik ervan. Dit laatste is van belang bij de producentaansprakelijkheid. Het NoVuLam® heeft tevens als voordeel dat het in klimaatdroogkamers over een langere periode wordt gedroogd, waardoor het nauwelijks onderhevig is aan krimp en zwel.

Topvorm Prefab
Producent Topvorm Prefab BV uit Terneuzen startte in 2006 met acht mensen en werkte zich in twaalf jaar tijd op tot één van de grootste prefab productiebedrijven in Nederland met in totaal 98 werknemers. Naast 6000 m2 productiehallen in Terneuzen beschikt het bedrijf over een eigen bewerking faciliteit in het Zeeuwse Kapelle. Het bedrijf, dat geleid wordt door een driemanschap bestaande uit Wim Timmerman commercie , Hans Stoffijn financiën en John Cambeen productie, is een op innovatie gerichte onderneming.

Dealer