Roosdom Tijhuis past NoVuLam® toe voor prefab trap/leidingschachtwanden

Roosdom Tijhuis past NoVuLam® toe voor prefab trap/leidingschachtwanden

23 september 2019

“NoVuLam; naast dakspanten en trappen ook toepasbaar voor prefab trap/leidingschachtwanden

De productie van prefab houten trap/leiding schachtwanden is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is het toepassen van de NoVuLam sporen voor de productie van leidingschachwanden. Roosdom Tijhuis uit Rijssen realiseert 28 houten trap/leidingschachtwanden met NoVuLam voor een project in Oegstgeest en 16 NoVuLam trap/leidingschachtwanden voor Ede.

Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis realiseert het woningbouwproject Heren van Oegstgeest en aansluitend een nieuwbouwproject in Ede. In beide projecten worden NoVuLam trap/leiding schachtwanden toegepast, die prefab worden geproduceerd in de Werkplaats van Roosdom Tijhuis in Rijssen.

Hogere kwaliteit van het eindproduct
Chef-werkplaats Gerrit Jansen van de timmerwerkplaats van Roosdom Tijhuis in Rijssen: “Het traditionele bouwproces wordt steeds meer verdrongen door prefabricage. Daarmee wordt de kwaliteit van de woningen geoptimaliseerd, maar ook de foutmarge geminimaliseerd. Door onderdelen kant-en-klaar op de bouw aan te leveren zijn woningen eerder wind- en waterdicht en kan de afbouw sneller starten.”

Prefab trap/leidingschachtwanden voor sneller en lichter bouwen
“In moderne gasloze woningen met o.a. ook een warmtepomp en vloerverwarming zit veel meer techniek dan in bestaande woningen. De leidingen van die installaties worden samengebracht in een leidingschacht, die parallel loopt met het trappenhuis. Door leidingschacht en trappen met elkaar te verbinden ontstaat een trap/leidingschachtwand met een hoogte van 6,90 meter, welke in Rijssen wordt geproduceerd en in één keer in het project wordt geplaatst. Daarmee wordt veel tijd en werk op de bouwplaats bespaard en de kwaliteit van de bouw geoptimaliseerd. Door de leidingen in een schacht te verwerken zijn deze ook eenvoudiger bereikbaar”, aldus Jansen.

Extra lange lengtes.
“In de nieuwbouwwoningen in Oegstgeest hebben we voor het eerst gebruikgemaakt van de extra lange sporen van NoVuLam.” Over de keuze voor NoVuLam zegt Gerrit Jansen: “Bouwen met hout zorgt voor een grotere flexibiliteit en je hebt geen last van koudebruggen en je bouwt veel lichter. NoVulam biedt als extra voordeel de extra lengte  waarin deze leverbaar zijn en de gelamineerde NoVuLam sporen zijn van een extra hoge kwaliteit, waardoor de rechtheid gewaarborgd is. Ze bieden niet alleen een hogere productiesnelheid en hogere ontwerpflexibiliteit, maar is ook een modern en breed toepasbaar bouwmateriaal dat volledig CE-gecertificeerd is”, aldus Gerrit Jansen.

Dealer