NoVuLam, revolutionaire massief vurenhouten sporen met talloze voordelen

NoVuLam, revolutionaire massief vurenhouten sporen met talloze voordelen

10 november 2022

NoVuLam zijn massieve vurenhouten sporen uit één stuk met extra lange lengtes, breedtes en hoogtes. Het voldoet aan sterkteklasse GL24h, heeft een Europese CE-certificering en RC-waardes van 8 en 9 zijn eenvoudig haalbaar dankzij NoVulam.

Unieke massieve vurenhouten sporen

NoVuLam zijn massieve vurenhouten sporen uit één stuk met extra lange lengtes en breedtes/ hoogtes. De sporen zijn opgebouwd uit houtdelen die zijn verlijmd tot een maximale lengte van 13.500 mm en in hoogte variërend van 320 tot 400 mm bij een dikte van 30 mm. Met deze afmetingen helpt NoVuLam de prefab timmerbedrijven het aantal bewerkingen bij het samenstellen van prefab dak- en gevelelementen te beperken. Dit levert een aanzienlijke tijdbesparing op tijdens de productie.

Hoge efficiency

Voor prefab producenten betekent dit een absoluut voordeel en bereiken zij met NoVuLam een hoge efficiency. Ook voldoet NoVuLam aan sterkteklasse GL24h en heeft het een Europese CE-certificering.

Die extra dikte van 320 mm zorgt ook bijvoorbeeld in het project van Bouwbedrijf Verstoep en leverancier Willemsen uit Veenendaal voor een hoge isolatiewaarde en prefab voor een snelle efficiënte en doelgericht oplossing.

Eenvoudig verwerken van dikke isolatiepakketten

Bij een project van Kramer’s Houtconstructies, St. Nicolaasga, waar zij 170 dakkappen produceren voor herontwikkelingsproject Bloemwijk Alkmaar, wordt gebruik gemaakt van de extra lange en brede NoVuLam spanten. Peter de Jong vertelt waarom zij kozen voor NoVuLam:

“NoVuLam levert met haar extra diepe sporen voldoende ruimte om het dikke isolatiepakket, dat nodig is om bij te dragen aan de hoge Rc van 8,0m2.K/W, eenvoudig te kunnen verwerken. De spanten hebben een lengte van 600/690cm en een dikte en hoogte van 30x320mm. Hiermee hebben de spanten voldoende hoogte om zonder extra verlijmingen de productie te kunnen starten. Je produceert sneller en daarmee voordeliger.”

Extra opslag van CO2

Ewout Veldboom, verkoopleider industrie en productmanager: “Vergeet niet de extra opslag van CO2 die je realiseert met het toepassen van NoVuLam en het gebruik van hout in het algemeen. De extra opslag van CO2 kun je berekenen op onze website www.novulam.nl en is een extra wapen is in de strijd tegen de klimaatverandering

Dealer