NoVuLam maakt dat en gevel tot een aaneengesloten element

Willemsen Veenendaal realiseert bijzondere toepassing met NoVuLam

 De extra brede en extra lange NoVuLam sporen bewezen al in tal van uiteenlopende toepassingen binnen de prefab houtbouw hun meerwaarde. De extra lengte is populair om een open vide te creëren tot in de nok van de woning. NovuLam biedt eveneens de oplossing om het dikke isolatiepakket voor het halen van een hoge RC van 7 of 8 in weg te werken. Willemsen Veenendaal realiseerde een bijzonder dak-gevelelement voor een renovatieproject in Lopik.

Bouwbedrijf Verstoep uit Schoonhoven renoveert een voormalige woning aan de Lopikerweg West in Lopik. Onderdeel van deze renovatie vormt een uitbreiding van de achterbouw die direct aansluit op de woning. Willemsen Veenendaal realiseerde in opdracht van Bouwbedrijf Verstoep houten elementen waarbij het dakelement is gekoppeld aan een aflopend deel van de gevel. Om de gewenste RC-waarde van 7 te halen werd gekozen werd voor het gebruik van NoVulam met een extra diepte van 320 mm om daarin het dikke isolatiepakket weg te werken. Door dak en gevel aan elkaar te koppelen ontstaat een bijzonder element dat bestaat uit de dakoverkapping aan een zijde van het dak dat vervolgens aansluit op het aflopende geïsoleerde geveldeel.

Waarom kiest men zo vaak voor NoVuLam?
Bij mijn bezoek aan Willemsen kreeg ik het verzoek om nog eens dieper in te gaan waarom NoVuLam kan wat anderen niet kunnen?

NoVuLam zijn massieve vurenhouten sporen uit één stuk met extra lange lengtes en breedtes/ hoogtes. De sporen zijn opgebouwd uit houtdelen die zijn verlijmd tot een maximale lengte van 13.500 mm en in hoogte variërend van 320 tot 400 mm bij een dikte van 30 mm. Met deze afmetingen helpt NoVuLam de prefab timmerbedrijven het aantal bewerkingen bij het samenstellen van prefab dak- en gevelelementen te beperken. Dit levert een aanzienlijke tijdbesparing op tijdens de productie.

Dealer Bouwcenter Nobel Lochem
Waar de meeste zagerijen machinaal zijn ingericht om sporen te schaven tot een maximale breedte/hoogte van 300 mm. beschikt NoVuLam, die nauw samenwerken met dealer Bouwcenter Nobel in Lochem, over schaafmachines die standaard tot 400mm gaan. Op verzoek kunnen ook andere breedtes en hoogtes op maat worden geleverd.

Maximaal tot 13,5 meter uit één stuk
Ook rekt NoVuLam de maximaal leverbare lengte uit één stuk op tot liefst 13,5 meter. Waar in de meeste zagerijen de beschikbaarheid van stammen voor het realiseren van extra lange lengtes beperkt is, onderhoud NoVuLam dermate intensieve contacten met houtproducenten dat lange lengtes tot 13,50 meter geen enkel probleem vormen.

Hoge efficiency
Voor prefab producenten betekent dit een absoluut voordeel en bereiken zij met NoVuLam een hoge efficiency. Ook voldoet NoVuLam aan sterkteklasse GL24h en heeft het een Europese CE-certificering.

Die extra dikte van 320 mm zorgt ook in het project van Bouwbedrijf Verstoep en leverancier Willemsen uit Veenendaal voor een hoge isolatiewaarde en prefab voor een snelle efficiënte en doelgericht oplossing.

Willemsen Veenendaal
Willemsen Veenendaal is producent van houtskeletbouwelementen, van gevel- en dakelementen tot complete HSB-woningen en van het realiseren van 3D-tekeningen tot het verzorgen van de uitvoering. Het grootste deel van het productieproces bestaat uit de realisatie van constructieve houten elementen voor woning- en utiliteitsbouw. Ook realiseren zij gevelvullende elementen, vloeren en daken en de volledige bovenbouw van prefab geproduceerde woningen. Willemsen Veenendaal wordt gekenmerkt door een laagdrempelige organisatie en een persoonlijke benadering. Zij denken mee in creatieve oplossingen en het toepassen van alternatieve materialen. De bijzondere aandacht voor het milieu maakt het bedrijf vooruitstrevend.

 

 

Dealers