NoVuLam en Finsa maken bouwen nog efficiënter

NoVuLam dakspanten en Finsa dakbeplating brengen complete dakkappen met binnenbeplating.

21 mei 2024

“NoVuLam en Finsa maken bouwen nog efficiënter

De extra lange (tot 13,5 meter) en extra hoge (tot 400 mm) NoVuLam houten dakspanten hebben hun waarde de afgelopen jaren bewezen. Maar in combinatie met Finsa P5-dakplaten gaat NoVuLam nog één stap verder. NoVuLam en Finsa bieden prefab producenten en bouwbedrijven de mogelijkheid om complete dakkappen met binnen afwerking te bestellen. Dat betekent: gemakkelijker en nog sneller bouwen, en prefab-producenten kunnen voortaan de volledige
dakkap met binnen afwerking kant-en-klaar leveren. Plaatsen en niet meer schilderen, niet meer coaten…Klaar!!!

De Finsa Tech P5 is een samenwerking tussen producent Finsa en Bouwcenter Nobel. De plaat is opgebouwd uit een kern van vochtwerende spaanders en afgewerkt met toplagen van vochtwerend HDF. Deze HDF-toplaag zorgt voor een grotere slagvastheid van de plaat en maakt deze tot de ideale oplossing bij zware klimaatomstandigheden. Ook zorgt de hoge vochtwerendheid van de plaat ervoor dat vlekken, misvormingen en oppervlakte schade worden voorkomen met als resultaat: een kwalitatief hoger eindresultaat en minder voorkomende problemen.

Combinatie van MDF- en spaanplaat

De Finsa plaat combineert de voordelen van een MDF-plaat en een spaanplaat. We noemden al de verhoogde vochtbestendigheid. De plaat beschikt eveneens over sterke constructieve eigenschappen en hoge mechanische prestaties. De Finsa Tech P5 is een FSC-Mixed Credit gecertificeerde plaat, die in de basis naturel van kleur is. FSC-mixed wil zeggen dat de plaat is samengesteld uit een mix van houtsoorten uit FSC-gecertificeerde bossen, gerecyclede materialen en/of FSC-gecontroleerd hout.

Binnen- en buitenafwerking

Naast het gebruik als onderbeplating van dakkappen is de plaat geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen. Hij kan worden afgelakt en geverfd.

Positieve ervaringen

Wat de montage betreft zijn de platen zowel geschroefd als gespijkerd aan te brengen. In ons volgende artikel over de Finsa Super P5 zullen aannemer en prefab-producent hun ervaringen vertellen over de Finsa Superpan P5, een plaat waarmee je in talrijke toepassingen en omstandigheden hoge ogen gooit.

www.novulam.nl

Dealer