Novulam® draagt bij aan de hoge duurzaamheidscore van sporthal Roomley Udenhout

Frame biobased gevel opgebouwd uit novulam sporen

Met het toepassen van de 13,5 meter lange en 400 mm diepe NoVuLam®  sporen aan de gevel van de gerenoveerde Sporthal Roomley in Udenhout levert NoVuLam®  een stevige bijdrage aan de hoge duurzaamheidscore van de sporthal.

Opdrachtgever Gemeente Tilburg, maar zeker ook de gebruikers van Sporthal Roomley in Udenhout, zijn zeer in hun nopjes met de gerenoveerde Sporthal Roomley. De gemeente zette in op een hoge duurzaamheid en een laag energieverbruik. Door het toepassen van de 13,5 meter lange NoVuLam®  sporen kon de lengte van de gevel in één keer worden overbrugd en de diepte van 400 mm. maakte dat de gewenste isolatie van stro kon worden gerealiseerd.
Stro-isolatie.

Het stro zit opgesloten tussen een ESB-plaat aan de binnenzijde en een Pyrorestist houtwolplaat aan de buitenzijde. De ESB-plaat is een OSB-plaat met verminderd gebruik van formaldehyde en de Gutex houtwol. De plaat is een Biobased buitenplaat met een brandvertragende factor.

Goed te verwerken
Door de extra lange lengtes en extra diepte tot 400 mm bewijst NoVuLam®  haar absolute meerwaarde in dit project. Serge Wouters van gevelproducent Barli zegt over NoVuLam®: “De NoVuLam®  sporen laten zich ook snel en goed verwerken en de extra lange spanten vormen bij de lange gevels van de sporthal een extra voordeel”.

Klik op deze link en lees het hele verhaal en bekijk de foto’s van het project Sporthal Roomley in Udenhout.

Dealers