NoVuLam dakkappen en Finsa dakbeplating toegepast in 86 woningen Sliedrechtstraat Rotterdam

Finsa dakbeplating toegepast in 86 woningen Sliedrechtstraat Rotterdam

5 april 2023

Finsa superpan is een
constructieve en duurzame binnenafwerking

NoVuLam Dakkappen aan de binnenzijde afgewerkt met de Finsa Superpan Tech P5 zorgen voor een duurzame dakconstructie. De Superpan Tech P5 is algemeen de ideale plaat voor een superfraaie binnenafwerking van dakelementen. Je hoeft niet meer te coaten of te stuccen. De platen zijn volledig afgewerkt en hebben naast esthetische voordelen ook technische en constructieve voordelen.

De combinatie van NoVuLam dakkappen, afgewerkt met de Finse Superpan P 5 platen, werd toegepast bij 86 nieuwbouwwoningen aan de Sliedrechtstraat in Rotterdam. Aannemer in dit project is RIZ Bouw uit IJsselstein. De dakkappen werden prefab geleverd  door Van Kerckhoven Prefab uit het Zeeuwse Kloosterzande. Ze maakten daarbij gebruik van de extra lange en extra brede houten NoVuLam sporen met een afmeting van 30 x 320 mm.

Finsa Superpan Tech P5.

De dakkappen werden aan de binnenzijde afgewerkt met de Finsa Superpan H Techn 5 plaat. Deze plaat is een samenwerking tussen producent Finsa en Bouwcenter Nobel en bestaat uit toplagen van vochtwerend HDF en een kern van vochtwerende spaanders. Het persprocedé van de plaat zorgt voor uitstekende technische kwaliteiten en mechanische eigenschappen en een mooier esthetisch aanzicht maakt ze tot een FSC-Mixed Credit gecertificeerde plaat die naturel van kleur is.

Vochtwerend en constructief.

De Superpan Tech P5 heeft haar uitstekende technische en mechanische eigenschappen conform de P5-norm voor structurele toepassingen onder vochtige omstandigheden, te danken aan de toplagen van vochtwerend  HDF en een kern van  vochtwerende spaanders, die in één procédé worden geperst.

Positieve ervaringen.

Uitvoerder Jaap Schouten van FIZ Bouw zegt over het toepassen van de Finsa Superpan: “Het grootste voordeel is dat de platen minder buigen, ook niet bij hoge belastingen. Ook zorgt de HDF-toplaag voor een grotere slagvastheid van de plaat. De hoge vochtwerendheid maakt dat de plaat ook bij zware klimaatomstandigheden kan worden toegepast. Vlekken en misvormingen of oppervlakte schade worden daardoor voorkomen.” Wat de montage betreft zegt Jaap Schouten: “Wij hebben de platen geschroefd, maar je kunt ze ook goed spijkeren en voorzien van beslag. We kunnen alleen maar tevreden zijn omdat de Superpan op alle fronten, zowel esthetisch als technisch voordelen biedt. We zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat.”

Dealer