Novulam-dakelementen voor NOM-woningen

Rechte sporen

RC-waarde 8 en 9

Novulam-dakelementen voor NOM-woningen

RC-waarde 8 en 9 voor dakkappen van nul-op-de-meterwoningen kunnen voor

hoofdbrekens zorgen. Maar niet bij Van Kerckhoven Prefab in Kloosterzande, die er

een extra dik isolatiepakket en 320 mm diepe Novulam-sporen voor inzet.

Van Kerckhoven Prefab en Van Kerkchoven Bouw vormen samen de Van Kerkchoven Groep. Het prefabtak waarvan de vierde generatie Pieter en Frank de directie voeren, werkt voor ongeveer tien procent voor de eigen bouwactiviteiten, negentig procent wordt uitgevoerd voor derden. Het leveringspakket bestaat uit houtskeletbouwprefabelementen, wanden, dakkapellen en dakkappen. Momenteel produceert de onderneming de dakkappen voor twee bijzondere projecten met een hoge RC van 8 en 9.

Voor het project Ravesteynplein in Vlissingen realiseert de onderneming in de eerste fase de dakkappen voor 54 sociale huurwoningen, duurzaam, gasloos en grondgebonden voor senioren en kleine gezinnen. De NOM-woningen krijgen een warmtepomp, zonnepanelen, een optimale luchtdichting en goede isolatiepakketten, die ook zijn verwerkt in de dakkappen.

Hetzelfde systeem geldt voor veertien levensloopgeschikte woningen in het Zeeuwse Oosterland.

Ultiem rechte sporen.

In plaats van te kiezen voor i-liggers, werd Novulam toegepast. Directeur Pieter van Kerckhoven zegt: “We zijn er via Topvorm in Terneuzen en Linex in Hulst mee in aanraking gekomen. We waren al snel overtuigd van de voordelen van Novulam-sporen, zoals een snelle productie, een hoge efficiency en een hoge eindkwaliteit in de vorm de ultieme rechtheid.” De 320 mm diepe sporen maken een extra dik isolatiepakket mogelijk. Ewout Veldboom, verkoopleider industrie en productmanager van Novulam: “Op onze website kunnen opdrachtgevers de extra opslag van CO2 berekenen die zij door de toepassing van Novulam en het gebruik van hout in het algemeen kunnen realiseren. En dan zie je dat hout een extra wapen is in de strijd tegen de klimaatverandering.”

Het project in Vlissingen is samen met De Kok Bouwgroep uitgevoerd voor woningcorporatie l’Escaut. De woningen in Oosterland worden voor corporatie Zeeuwland samen met Fraanje aannemingsbedrijf gebouwd.

Bron: TIMMERFABRIKANT | JULI 2021

Dealers