Klantcase: Herman ter Harmsel. ” Met NoVuLam is het gewoon fijn werken in de fabriek”

Herman ter Harmsel over het verwerken van de NoVulam daksporen

17 juli 2023

Met NoVuLam is het gewoon
fijn werken in de fabriek”

 “De NoVuLam daksporen zijn van mooi en recht hout, verkrijgbaar in veel hoogtes tot 400 mm. Het hout laat zich gewoon fijn verwerken in de fabriek”, zegt Herman ter Harmsel van Ter Harmsel Timmerfabriek in het Twentse Holten.

Ter Harmsel produceerde de scharnierende dakkappen voor vier vrijstaande woningen in het nieuwbouwproject het Park van Teuge, op het voormalige terrein van jeugdsoos PECO. De opdrachtgever was bouwbedrijf SMB, (Sandra Vermeer- Mans) uit het Gelderse Duiven als hoofdaannemer in het project.

De hoge RC van 8

Terugkijkend op het werken met NoVuLam zegt Herman: “Met NoVuLam haalden we eenvoudig een hoge RC van 8, zoals die ons door de opdrachtgever was voorgeschreven. Elke andere aanpak had meer productietijd gekost. Verdere voordelen van het werken met NoVuLam zijn dat het volledig hout en maatvast is en uitermate geschikt om grote overspanningen mee te maken. Het is niet alleen een goed te verwerken stuk hout, het is ook een mooi stuk hout om te zien, en daarmee ook geschikt om er zichtwerk mee te maken.”

In verschillende hoogtes verkrijgbaar

“Doordat het in verschillende hoogtes verkrijgbaar is, kun je er ook verschillende RC-waardes mee halen. Hoe hoger de Novulam sporen hoe meer isolatie erin kan, hoe hoger de RC-waarde.” Zo maakte Ter Harmsel gebruik van liggers met een diepte van 34 cm.

Herman ter Harmsel: “Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden om die diepte te realiseren, maar dan moet je gaan verlijmen. Met NoVulam hebben we direct de juiste diepte van de liggers. Ook hebben de NoVuLam sporen als voordeel dat ze dun zijn, en geen overbodig gewicht dragen, en het zijn kaarsrechte liggers wat de kwaliteit van het eindproduct ten goede komt.”

“Aangezien het toepassen van prefab houten elementen een snelgroeiend onderdeel vormt binnen de  huidige bouw, zie ik daar een aanzienlijke rol weggelegd voor  NoVuLam. Het is juist die prefab bouw waar wij als Ter Harmsel sterk op inspelen, met een grote verscheidenheid aan producten, waarvan de prefab kappen in de vorm van zelfdragende scharnierkappen er één is, evenals platte daken, mansarde- en lessenaars daken en tal van andere bouwelementen in hout.”

Dealer