HSB-wanden van NoVuLam®

HSB-wanden van NoVuLam®

23 september 2020

HSK Prefab uit Ameide is de volgende die een nieuwe toepassing geeft aan de extra lange en brede NoVuLam sporen. Ditmaal werden de NoVuLam 30×320 toegepast bij de productie van zestien HSB-wanden met een Rc-waarde van 6.0 voor het bouwproject DOK 2404 van Vink Bouw in Alphen aan de Rijn.

HSB prefab is specialist in de productie van houten stelkozijnen. Het bedrijf uit Ameide was negen jaar geleden het eerste timmerbedrijf dat het houten stelkozijn in 3D-tekende. Uitgevoerd in Purenit presenteren zijn een sterk isolerend stelkozijn. Nog steeds bestaat negentig procent van hun productie uit stelkozijnen, maar sinds enkele jaren produceren ze ook dakelementen en HSB-wanden. Bedrijfsleider Wilco van Eck: “Wij assembleren enkel, het schaven en zagen laten over aan een fullservice timmerfabriek”.

“Met NoVuLam® haal je eenvoudig een RC van 6.0

“Toen we de opdracht verwierven voor de zestien HSB-wanden met een RC van 6.0 hadden we de mogelijkheid een volhout toe te passen. Maar dan zouden we te maken krijgen met krimp, en dat is bij NoVuLam absoluut niet aan de orde. En waar de meest kolommen bij grotere lengtes krom trekken, zijn de NoVuLam sporen altijd kaarsrecht, waardoor de kwaliteit van het eindproduct veel hoger ligt.”

Vaker toepassen

“De kennismaking met de NoVuLam sporen is ons bijzonder goed bevallen. Ook voor de stelkozijnen zien we straks goede mogelijkheden voor het toepassen van de NoVuLam sporen. Mede ook omdat Ewout Veldboom vertelde dat NoVuLam drukdoende is met verdere ontwikkelingen. In detail kon hij daar nog niets over zeggen”, aldus Wilco van Eck.

“Wij kijken echter vol belangstelling uit naar de ontwikkelingen van NoVuLam.”

DOK2404, aan de Oostkant van het Rijnhavengebied in Alphen aan den Rijn, is één van de ontwikkelingen die de komende jaren plaats het bedrijventerrein zal doen veranderen in een woongebied. DOK 2404 is een stoer gebouw met ruimte voor 29 appartementen met buitenruimtes en zicht op het water van de Rijnhaven. Op de begane grond komen stadswoningen, op de verdiepingen komen appartementen met een oppervlakte van 80 tot 150 m2. DOK 2404 wordt gebouwd door Vink Bouw uit Nieuwkoop.

Dealer