De Superpan Tech P5, de superfraaie binnenafwerking voor dakelementen.

Finsa en Bouwcenter Nobel brengen de Superpan Tech P5, de ideale plaat voor een superfraaie binnenafwerking van dakelementen. Zonder nog te coaten of te stuccen. De platen zijn volledig afgewerkt en hebben naast esthetische voordelen ook hoogwaardige technische en constructieve eigenschappen.

Daarmee leent de Superpan Tech P5 zich uitzonderlijk goed voor de prefab-industrie. De plaat is ontwikkeld door Finsa en wordt door Bouwcenter Nobel op de markt gebracht speciaal voor de dakkappenindustrie. De Superpan Tech P5 bestaat uit toplagen van vochtwerend  HDF en een kern van  vochtwerende spaanders, die in één procedé worden geperst. Dit geeft de plaat haar uitstekende technische en mechanische eigenschappen conform de P5-norm voor structurele toepassingen onder vochtige omstandigheden. De plaat is FSC Mixed Credit-gecertificeerd en beschikt ook over het Cradle-to-Cradle Bronze certificaat.

Tal van voordelen.

Het gebruik van de Superpan Tech P5 biedt tal van voordelen omdat deze plaat de eigenschappen van spaanplaat en HDF combineert. Zo buigen de platen bij belasting minder door en zorgen de HDF-toplagen voor een grotere slagvastheid van de plaat. Door het toepassen van vochtwerend materialen is de Superpan Techn P5 ook toepasbaar onder de zwaarste omstandigheden, en biedt hij een hoge weerstand tegen de impact van de weerselementen. Dit voorkomt vlekken, misvormingen of oppervlakte schade. De plaats is zowel te bevestigen met schroeven, spijkers en te voorzien van beslag.

Geschikt voor directe veredeling.

De Superpan Tech P5 biedt een kosteneffectieve meerwaarde voor je geld en is dankzij de HDF-toplagen geschikt voor directe veredeling. Hout is een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal dat honderd procent recyclebaar is. De plaat is dan ook zeer populair bij de producenten van prefab-dakkappen,

Krasvaste witte laklaag.

Superpan Techn P5 wordt standaard geleverd met een toplaag in de kleur: naturel (bruine tint). Desgewenst worden de platen voorzien van een krasvaste witte laklaag. Deze laklaag wordt aan één zijde aangebracht en levert een strak en hoogwaardig wit resultaat op.

Op elke maat te verzagen.

Vanuit voorraad wordt de plaat geleverd in het formaat 500-400×121,8 cm. Ook in de naturel uitvoering is de maatvoering 500×244 cm. De dikte bedraagt 10 mm. De platen kunnen verzaagd worden tot elke gewenste maat.

De productie vindt plaats in de fabriek in Spanje en wordt in de naturelle- alsook in een gelakte variant, volledig afgewerkt, bij Bouwcenter aangevoerd om deze vanuit voorraad te leveren.

Voor meer informatie over diktes en afmetingen kunt u contact opnemen met de verkoop binnendienst van Bouwcenter Nobel. De volledige technische beschrijvingen zijn te vinden op de website van FINSA (www.finsa.com) of op aanvraag verkrijgbaar.

www.novulam.nl

Dealer