86 woningen Sliedrechtstraat voorzien van NoVuLam dakkappen en Finsa dakbeplating

86 woningen Sliedrechtstraat voorzien van NoVuLam dakkappen en Finsa dakbeplating

14 november 2022

 NoVuLam dakkappen en Finsa dakplaten;
complete dakkappen met binnenbeplating

De complete dakconstructie in één keer geleverd: Dat kan met de NoVuLam dakkappen afgewerkt met de binnenbeplating van Finsa P5-dakplaten. Leverancier van deze complete dakconstructie is Bouwcenter Nobel en NoVuLam. De combinatie werd toegepast door RIZ Bouw uit het Utrechtse IJsselstein in het project Pendrecht, 86 nieuwbouwwoningen aan de Sliedrechtstraat in Rotterdam.

De dakkappen werden geproduceerd door Van Kerckhoven Prefab uit het Zeeuwse Kloosterzande. Ze maakten daarbij gebruik van de extra lange en extra brede houten NoVuLam sporen 30×270 cm. met een spoorlengte van 960 cm.

Minder bewerkingen.

Met die extra lengte en breedte die NoVuLam als enige kan leveren, (er rust een patent op de NoVuLam liggers) wordt het aantal bewerkingen tijdens de productie geminimaliseerd. Dat betekent: sneller produceren, direct vanaf de vrachtwagen in de bouw geplaatst. En géén problemen voor de aannemer bij het behalen van een hoge RC-waarde van 7 of 8.

Finsa Superpan H Techn 5.

De dakkappen werden aan de binnenzijde afgewerkt met de Finsa Superpan H Techn 5 plaat. Deze Finsa Superpan plaat is een samenwerking tussen producent Finsa en Bouwcenter Nobel. Deze speciaal door Finsa ontwikkelde plaat bestaat uit toplagen van vochtwerend HDF en een kern van vochtwerende spaanders. Het persprocedé, waarmee de plaat wordt geproduceerd, zorgt voor uitstekende technische kwaliteiten en mechanische eigenschappen. Conform de norm P5 is deze plaat geschikt voor structurele toepassingen onder vochtige omstandigheden. De plaat wordt FSC-Mixed Credit gecertificeerd en is naturel van kleur. Op verzoek kan er een krasvrije lak coating op worden aangebracht.

De voordelen van MDF en spaanplaat.

De Finsa plaat combineert de voordelen van een MDF-plaat en één spaanplaat. Zo heeft ze een verhoogde vochtbestendigheid, hoge mechanische prestaties en een goede buigzaamheid. De plaats is, naast als binnen- en buitenbekleding van dakkappen, geschikt voor uiteenlopende industriële technologieën. De Finsa plaat kan o.a. worden afgelakt, geverfd, thermo-gelamineerd, bedrukt, voorzien worden van een afwerkingsfolie, of digitale bedrukking.

Tiengemetenbuurt.

Het nieuwbouwproject Tiengemetenbuurt, waar de Sliedrechtstraat deel van uitmaakt, bestaat in totaal uit 58 eengezinswoningen voor sociale en huurwoningen en 28 eengezinswoningen met een vrije sector huur. De goed geïsoleerde en met moderne installaties voorziene woningen voldoen aan de duurzaamheidseisen van de gemeente Rotterdam. De woningen kenmerken zich door het vele gebruik van betonnen elementen in de gevels, zoals kaders rondom kozijnen, waterslagen en lateien. Ook zijn er op de kopgevels verschillende metselpatronen gebruikt. Door een CO2-gestuurd ventilatiesysteem in combinatie met stadsverwarming is zonder vergaande maatregelen voldaan aan de gestelde EPC-norm.

Dealer