NieuwsNoVuLam® uit voorraad leverbaar.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-12.png

Rc 10 met NoVuLam® 30*400 mm

Massieve daksporen met grote afmetingen

PERSBERICHT TIMMERFABRIKANT | FEBRUARI 2019 

TEKST Bert Heijnen FOTO’S  NoVuLam®            

  • De meeste zagerijen zijn machinaal ingericht om sporen te schaven tot een maximale breedte/hoogte van 300 mm.

NoVuLam® gaat standaard tot 400 mm.

  • De daksporen zijn opgebouwd uit vurenhouten lamellen, verlijmd tot breedtes variërend van 320 tot 400 mm met een dikte van 30 mm en een maximale lengte van 13.500 mm.

Houten daksporen, ook wel juffers genoemd, worden van oudsher gebruikt in dakconstructies om het gewicht van de dakbedekking over te brengen op de dragende houtconstructies. Producent NoVuLam® presenteert op de BouwBeurs massief houten daksporen uit één stuk met extra lange lengte en breedte/ hoogte. Ook voor de trappenindustrie is dit goed nieuws.

30*360 mm

Hoge efficiency
Vurenhouten daksporen die zijn verlijmd tot een maximale lengte van 13.500 mm en in hoogte variërend van 320 tot 400 mm met een dikte van 30 mm. Dat is absoluut wel revolutionair te noemen. Dergelijke afmetingen brengt het aantal bewerkingen terug en bespaart prefabbouwers en timmerbedrijven aanzienlijk in tijd in de productie van dakconstructies. En ook voor de trappenindustrie is dit zeer interessant nieuws.

Waarom kan NoVuLam® wat anderen niet kunnen? De meeste zagerijen zijn machinaal ingericht om sporen te schaven tot een maximale breedte/hoogte van 300 mm. NoVuLam® gooit er nog een schepje bovenop. De onderneming, die werkt met dealer Bouwcenter Nobel Aalsvoort in Lochem, beschikt over schaafmachines die kunnen gaan tot standaard 400 mm. Op verzoek kunnen ook andere breedtes en hoogtes op maat worden geleverd. Ook de maximaal leverbare lengte uit één stuk rekt NoVuLam® op. In de meeste zagerijen blijkt de beschikbaarheid van stammen voor het realiseren van lange lengtes slechts beperkt aanwezig. NoVuLam® van zijn kant opereert als producent zo dicht bij de houtproductie dat lange lengtes tot 13,50 meter geen enkel probleem vormen. Met NoVuLam® is de producent flexibeler in maatvoering, waardoor bredere, dikkere en langere producten uit ene stuk zijn te realiseren. Dit betekent voor prefabproducenten een absoluut voordeel en een hoge efficiency.

Ondanks die lange lengtes voldoet NoVuLam® aan de sterkteklasse GL24h en bezit het de Europese CE-certificering, alsmede het DoP-certificaat. NoVuLam® wordt geleverd met het FSC Mix Credit-certificaat. 

NoVuLam® daksporen uit voorraad leverbaar

Uit één stuk tot een breedte van 400mm en 13,5 meter lang!

 NoVuLam daksporen  NU uit voorraad leverbaar

De eerste voorraad-lading van de unieke NoVuLam daksporen is gearriveerd. Vanaf nu zijn de NoVuLam daksporen in de  kopmaten: 30 x 300-320-340-360-380-400 mm en in een lengte van 13500 mm. uit voorraad leverbaar. En dat maakt het toepassen van deze in lengte en dikte – uit één stuk –  geproduceerde revolutionaire daksporen extra interessant. Daarmee komen we de prefab daken- en trappen industrie nu extra tegemoet.

Want de NoVuLam daksporen zijn al uniek vanwege hun bijzondere kopmaten en hun extra lange lengte, maar nu ze ook nog eens uit voorraad leverbaar zijn, is dat een extra aanmoediging om voortaan over te schakelen op deze NoVuLam daksporen uit één stuk.

De industrie reageerde vorig jaar bijzonder enthousiast op de komst van deze bijzondere innovatie. Niet zo verwonderlijk want tot nu toe was het nog geen enkele zagerij gelukt om dergelijke breedtes en lengtes uit één stuk te leveren.

Nu uit voorraad!

Maar NoVuLam gaat nu nog een stap verder. Waar aanvankelijk nog enige levertijd gevraagd werd, zijn de NoVulam daksporen nu uit voorraad leveren. Een extra service voor een bijzonder product. Maak er gebruik van en profiteer. Naast de prefab dakenindustrie is NoVuLam zeker ook interessant voor de trappenindustrie.

CE-gecertificeerd

NoVuLam voldoet aan de sterkteklasse GL24h, waarop zowel de CE-markering als de DoP verklaring, een door de EU gestelde eis, van toepassing zijn. Ook de duurzaamheid is gewaarborgd want NoVuLam wordt geleverd onder de FSC Mix Credit claim.

De revolutie van NoVuLam gaat ook in 2019 verder!

De revolutie die NoVuLam teweeg heeft gebracht binnen de leveringsmogelijkheden van daksporen uit één stuk is ongekend. De reacties van de eerste gebruikers zijn zeer lovend en varieren van: veel efficiënter tot enorm tijdbesparend, en een duurzame en betere dakconstructie.

Wilt u meer weten over de revolutionaire daksporen NoVuLam? Reageer via de website: www.Novulam.nl

Ewout Veldboom en Evan Buytendijk over de toekomst van daksporen

“NoVuLam doorbreekt de beperking van massief hout”

 “De ultra-lange en brede daksporen van NoVuLam zijn het ‘gecertificeerde’ antwoord op de beperking die massief hout biedt. Waar massieve houten sporen stoppen bij een maximale hoogte van 250 tot 300mm kun je met NoVuLam bijna onbeperkt verder gaan”, zegt Ewout Veldboom, die aan de wieg stond van de ontwikkeling van NovuLam.

Evan Buytendijk, die als directeur/eigenaar van Ingenieursbureau Evan Buytendijk uit het Achterhoekse Wilp de certificering begeleidde, bevestigt die woorden. “Met Novalum haal je een dubbel voordeel”, aldus Veldboom: “Je combineert het voordeel van vingerlassen en lamineren met hout als een modern en toekomstgericht bouwmateriaal. Met NoVuLam ben je veel flexibeler in je maatvoering, waardoor je bredere, dikkere en langere producten kunt realiseren.”

Flexibel in maatvoering

Ewout Veldboom over de samenwerking met Evan Buytendijk: “Als gespecialiseerd ingenieursbureau binnen de houtbranche, was het bureau van Evan Buytendijk betrokken bij de controle op de CE-Certificering van een eerdere ontwikkeling: de Finsa Superpan plaat. Toen ik daarna met de eerste modellen NoVuLam bij hem kwam onderstreepte Evan Buytendijk mijn gevoel dat we met NoVuLam iets bijzonders in handen te hebben.” Buytendijk over NoVuLam: “Door te vingerlassen en te lamineren doorbreek je de beperking in de maatvoering. Het bied je een grotere flexibiliteit in lengtes en diktes.” Buytendijk: “NoVuLam doorbreekt de beperking van massief hout”

Doorbraak van de beperking van massief hout

“De meeste zagerijen gaan slechts tot een maximale spoorbreedte van 300 mm. Door te vingerlassen/lamineren kan men nu sporen realiseren tot 400 mm en als het moet nog dikker en breder en dat bij lengtes tot 13.500 mm. Er is geen zagerij die dat kan realiseren. Daarmee is NoVuLam interessant voor de prefab dakenindustrie als ook de trappenindustrie“, aldus Ewout Veldboom.

“Met Novalum kunnen prefab daken gerealiseerd worden met een RC-waarde van 7.0. Maar die waarde kan eenvoudig mee stijgen wanneer straks de regelgeving een hogere RC-waarde tot 8.0 en zelfs 10.0 vereist. Geen probleem want door twee isolatiedekens te verwerken haalt men eenvoudig ook deze hoge RC-waarden”, aldus Ewout Veldboom. Buytendijk bevestigt deze uitspraak en voegt eraan toe: “Hout is het bouwmateriaal van de toekomst. Naast de eerdergenoemde kwaliteiten van flexibel bouwen, hoge RC-waarden, hebben we ook te maken met een milieuvriendelijk materiaal met een lage CO2. Ook maakt het lichter bouwen mogelijk en zorgt het voor een hogere brandveiligheid en een gezonder binnenklimaat.

De voordelen van hout

Sinds 2007 houdt Ingenieursbureau Evan Buytendijk zich bezig met certificering en advies rond bos, hout en houttoepassingen als ook de opleidingen hiervoor: “Architecten werken graag met hout, omdat ze met hout een veel grotere ontwerpvrijheid hebben om tal van vormen te realiseren. Maar je hebt ook geen last van koudebruggen. Gelamineerd hout vraagt minder energie in de productie. Een dragende constructie van gelamineerd hout biedt een goede brandveiligheid want gelamineerd hout verkoolt aan de buitenkant en werkt als een isolerende laag, zodat de constructie niet instort. Dit in tegenstelling tot een stalen constructie die bij het bereiken van een bepaalde temperatuur zonder meer in elkaar zakt. Gelamineerd hout is minder gevoelig voor chemicaliën in de lucht.”

“De NoVuLam sporen bieden je niet alleen een optimale flexibiliteit, maar is ook een modern en breed toepasbaar bouwmateriaal en volledig CE-gecertificeerd”, besluit Ewout Veldboom.

NoVuLam een vuren VOLHOUT

NoVuLam is een vuren volhout product dat het probleem van de hoge/ brede sporen oplost. Waar de meeste zagerijen slechts tot maximaal 300 mm geschaafd kunnen produceren, gaat NoVuLam tot 400 mm.

Ook in de media zijn de extra lange en brede NoVuLam sporen zeer positief ontvangen

De reacties rond de introductie van NoVuLam zijn zeer bemoedigend. Naast de positieve reacties uit de prefab industrie zijn de houten sporen met een extra hoogte/breedte tot 400 mm en een maximale lengte tot 13.500 mm ook in de media zeer positief belicht.

Bijgevoegd een publicatie uit het Houtblad. Wij houden jullie op de hoogte van verdere publicaties in de media.

Artikel Novulam Houtwereld

PERSBERICHT;  nieuwe NoVuLam®

 Revolutionaire oplossing voor de daken- en trappenindustrie

NoVuLam®,  daksporen uit één stuk tot 400 mm breedte en lengtes van 13,5 meter!

Het nieuwe NoVuLam®  biedt de  ultieme  oplossing  voor  het uit één  stuk leveren  van daksporen met een extra grote breedte/hoogte en lengte. De daksporen zijn opgebouwd uit vurenhouten lamellen verlijmd tot breedtes variërend van 320 tot 400 mm met een dikte van 30 mm en een maximale lengte van 13.500 mm.

Waar  de  meeste zagerijen daksporen  kunnen  schaven  tot  een maximale breedte of hoogte tot 300 mm, gaat NoVuLam® standaard tot 400 mm. Op verzoek  zijn  ook  andere  breedtes  en  hoogtes  op maat leverbaar. Uniek is tevens  de  leverbare  lengte  tot  maximaal 13.500 mm. In zagerijen blijkt de beschikbaarheid  van  stammen  voor het realiseren van deze extreem lange lengtes  veelal  slechts  beperkt  aanwezig. Het ultieme NoVuLam® -systeem biedt echter een onbeperkte oplossing.

Daksporen voortaan volledig op lengte geleverd

In aanvang richt de producent van NoVuLam® zich op de prefab dakenindustrie, omdat met een lengte van 13.500mm dakkappen volledig uit een stuk geproduceerd kunnen worden. Maar NoVuLam® is zeker ook voor de trappenindustrie een innovatieve oplossing. Ook voor deze branche is een breed assortimentsgamma op maat leverbaar.

NoVuLam® voldoet aan de sterkteklasse GL24 en beschikt over de Europese CE-certificering, alsmede het DoP certificaat. NoVuLam® wordt geleverd met het FSC Mix Credit certificaat.

 Wilt u meer weten over de meerwaarde van  NoVuLam®,  ga dan naar de website:

www.Novulam.nl